sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Day 3

Eilen sain taas herätä viideltä ku huonekaverit alko tekemään lähtöä. Yhdeksän jälkeen aamupalan syötyä lähin kävelemään Space Needlelle. Sinne käveli hostellilta noin 45 min. Ihailin samalla kaupunkia ja sen ihania joulukoristeita. Kävelin Belltownin läpi, joka on sellanen tyylikäs kaupunginosa. Netin Seattle oppaat käski mua siellä käymään niin onhan sekin siis nyt nähty.

Olin varautunut jonottamaan Space Needleen, mutta kuinka ollakaan pääsin ihan ilman mitään jonotuksia suoraan hissillä ylös. Ja voi mikä näkymä sieltä ylhäältä näkykään. Aurinkokin vähän paisto niin näki kaupunkia tosi hyvin. Istuin siellä jonkin aikaa ilmaisen wifin voimin ja ihastelin näkymiä. Pois lähtiessä halusin kokeilla monorailia, joka siis on korkeella ilmassa kulkeva juna. Se toi suoraan Space Needleltä downtowniin vaan kahessa minuutissa! Mahtavaa! Sieltä halusin ettiä jonkun mukavan taukopaikan ja päädyin Seattle Coffee Worksiin kaakaolle. Oikein kiva paikka! Täällä Seattlessa on tosi paljon pieniä kivan näkösiä kahviloita. Kannatti siis suosia paikallista, heh.

Targetin kautta kävelin takasin hostellille. Illalla lähin moikkaamaan Hannaa keskustaan. Käytiin Hard Rock Cafessa syömässä ja käveltiin ympäriinsä. Käytiin muun muassa kattomassa ällöä purkkaseinää ja piipahdettiin myös ekassa Starbucksissa. Mentiin johonkin kauppakeskukseen lopuksi vaan juttelemaan. Sitten olikin jo aika palata hostellille nukkumaan.

Ai että, Seattle oli kyllä kiva kaupunki! Suosittelen :)


Ajattelin koota joka kohteesta aina pienen koosteen. Mitä kannattaa nähdä ja mikä oli kivaa mun mielestä. Tässä siîs Seattle.

Top 5:

5. Näin joulun alla kaikki ihanat joulukoristeet ja se joulutunnelma :-)
4. Söpöt kahvilat! Niitä on kaikkialla. Eka Starbucks!
3. Pike Place market. Sieltä löytää kaikkea ja on kiva vaan katsoa ja kiertää.
2. Skyline. Huhhuh! Jos olis vaan ollut lämpimämpi niin tota näkyä olis voinu kattoa ja kuvailla kauemminkin.
1. Space Needle. Näkee tosi hyvin koko kaupungin.

Siisteys: 4,5p. Siisti!
Turvallisuuden tuntu: 4p. Vaikka epämäärästä porukkaa onkin kaikkialla ja silmät saa pitää auki ihan missä vaan, niin silti täällä tuntuu turvalliselta liikkua.
Viihtyvyys: 5p. Ihan siis pääsee listan kärkeen tää kaupunki. Tehtävää löytyy ja tosi nätti kaupunki.
Julkinen liikenne: 5p. Toimii! Täällä on kaikenlaisia hienouksia, kuten sähköbussi, monorail, light rail ja sitten ihan normaaleita kuten bussi ja lautta, jolla kulkea.

* Nämä siis kaikki USAn mittakaavalla.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti