keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Everglades & Key West

Tällä kertaa aamupalan jälkeen lähdettiin ajamaan Evergladesiin. Paikan päällä kuunneltiin ensin jonkinlainen show alligaattoreista ja käärmeistä, jonka jälkeen hypättiin airboatiin. Hurjasteltiin sillä keskelle suoalueelta näyttävää paikkaa. Opas kertokin siellä, että koko Everglades onkin erittäin hitaasti liikkuva joki, joka on siis täynnä ruohoa ja kaikkea muuta kasvillisuutta. Tollanen paikka on siis otollinen alligaattoreille, joita muutama sieltä sitten bongattiinkin. Toi kierros oli kyllä tosi upee kokemus ja suosittelen kyllä käymistä! Mä en ite oo mikään suurin tollasten eläimien fani, mutta hienoahan niitä silti oli tuolla nähdä. Toi kierros huipentu vielä siihen, että sai pitää vauva alligaattoria kädessä. Kaikki muut turistit meni sinne ihan innoissaan ottamaan kuvia ja mua kauhistutti vaan koko asia. Lopulta kuitenkin menin once in a lifetime- asenteella. Se oli tosi pehmee!

Tuolta lähdettiin ajamaan kohti Key Westia. Se on siis kaikista eteläisin paikka koko USAssa. Ajeltiin jotain reilu kolme tuntia ihan tosi upeissa maisemissa. Key Largosta alkaa saaret jotka jatkuu tänne Key Westiin asti. Niitä saaria yhdistääkin sillat ja yks silta esimerkiksi olikin 7 mailia pitkä! Hotellin löydyttyä lähdetiin kiireellä syömään ja sieltä melkeenpä juostiin kattomaan auringonlaskua. Kannatti kyllä ja justiin vielä ehdittiin oikeaan aikaankin. Mieletön näky. Käveltiin sieltä vielä kattomaan eteläisintä paikkaa koko tällä saarella. Takasin käveltäessä poikettiin syömää key lime pieta, joka on tosi kuuluisaa täällä ja hyvää muuten olikin!










4 kommenttia:

  1. Varmaa sulla oli alligaattori kädessä😱

    VastaaPoista
  2. Haha just toissapäivänä kerroin Sebulle et ootte Miamissa ja se kysy et meettekö Evergladesiin, mä en ollu mielestäni ikinä kuullukaan koko paikasta ja sanoin vaan et eeeeei ku ne menee Key Westiin..... Hups :-D Mut siis oon aina luullu et alligaattorit on semmosia ei-pehmeitä, tai sellasia niinku.. röpelöisiä??? Jännää :----D!

    VastaaPoista
  3. Joo siis me vaan mentiin sinne kun oli aikaa, ei niinkään suunniteltu! Ja siis joo se oli niinkun nahkalaukkua ois pidelly:D mäkin luulin et se ois joku tosi nihkee ja just röpelöinen mut eiii :D

    VastaaPoista