keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Day 17&18&19&20

Kun joulupyhistä oli selvitty lähin Pearl Harboriin. Se paikka on ilmanen, mutta erillisistä museoista ja muista pitää tietty maksaa. Arizona memorial on tuolla suosituin kohde ja se olikin loppuunmyyty jo aikasin sinä päivänä. Mutta jotenkin ihmeen kaupalla sain lipun sinne ja eksyin kattomaan Arizonaa. Hieno paikka, enkä ihmettele yhtään miks toi on niin suosittu. Kiertelin siellä jonkin aikaa ja löysin jopa suomalaisia, jolle tuli puhuttua! Muutaman tunnin jälkeen kuuma aurinko alkoi jo polttaa niin lähdin takasin Waikikille ja suuntasin rannalle. Siellä pääsin kattomaan auringonlaskua ja siis toi oli kyllä hienoa kun porukka surffaili ja ui siellä kun aurinko laski. Ihana näky.

Lauantaina halusin lähteä tutkimaan muuta saarta, joten otin bussin North Shorelle. Se on nimestäkin päätellen siis saaren pohjoisosassa. Siellä aallot oli valtavia ja surffareita oli paljon, vaikka uiminen olikin periaatteessa aalloista johtuen kiellettyä. Jäin bussista pois kahen tunnin istumisen jälkeen Sunset beachilla, josta kävelin Waimea Bayhin. Waimeassa hengailin aikani kunnes otin bussin takasin Honoluluun.

Viimesenä kokonaisena päivänä Oahulla päätin kiivetä Diamond Headille. Se vuori ei oo mikään ihan kauhean korkea, mutta aika kovasta helteestä ja nuhasta johtuen nousu oli aika raskasta :-D. Pääsin kun pääsinkin ylös ja sieltä näkykin ihan mielettömät näkymät! Kannatti sekin siis. Sieltä kun palasin takasin alas, menin nauttimaan viimesen kerran rannasta ja siitä ihanasta auringosta. Illalla nappasin KFCt mukaan ja menin hostellille pakkailemaan. Seuraavana aamuna lähdinkin takasin kohti koti- DC:tä ja siellä olinkin vasta sitä seuraavana aamuna aikaerojen ja välilaskun takia.

Top 5 Oahu
5. Waterfront park
4. Diamond Head
3. Pearl Harbor
2. Waikiki beach
1. North Shore

Siisteys 3p. Melko siisti
Turvallisuuden tuntu 3.5p. Ei valitettavaa
Viihtyvyys 4p. Viihtyy hyvin!!
Julkinen liikenne 2p. löytyy busseja, mutta niillä tosin kestää aika kauan.





 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti