torstai 6. maaliskuuta 2014

The rude world

Käytiin eilen kirjastossa C:n kanssa kun se tarvi kirjan koulujuttua varten. No päätin itekin sivistää itteäni ja lainasin Anne Frankin päiväkirjan. Tosta tuli jotenkin puheeksi Natasha Kampush, jonka tarinan luin viime syksynä. Tarina kertoo siis kyseisestä tytöstä, joka kidnapattiin hänen ollessa 8-vuotias ja joka karkasi kymmenen vuoden kuluttua. Kerroin C:lle siitä ja keskusteltiin muutenkin vähän rankoista aiheista. Aluksi mua vähän arvelutti puhua lapsen kanssa tällasesta, mutta se oli itekin tosi tietoinen ja kerto kaikkea.

No tänään se sitten tapahtui, nimittäin salilta tullessa huomasin puhelimessa Amber-ilmoituksen. Tää oli ensimmäinen mun aikana, mutta olin kuullut mitä tää tarkottaa. Eli jossain naapuri osavaltiossa oli lapsi kidnapattu/kadonnut. Tää teki musta jotenkin tosi surullisen ja sai taas herätyksen raa'asta elämästä.

Toi Amber-hälytys lähetetään siis lähialueen/lähiosavaltioiden asukkaiden puhelimiin. Ja tarkotuksena on siis saada silminnäkijöitä autosta, jossa lapsi on. Tää vaikuttaa tosi pätevältä systeemiltä täällä ja tää kehitettiinkin kadonneen Amber-tytön takia joskus vuosia sitten.

Tälläset asiat muistuttaa taas Aupairin tärkeydestä täällä USA:ssa. Aina vähän mietin ja pohdin, että mikä perhe oikeasti tarvitsee au pairia täällä, mutta tästä sen taas huomaa ettei lapsia voi jättää yksin. Täällä ei koskaan tiedä mitä tapahtuu, vaikka kuinka turvallisella alueella asutaankin. Vanhemmat saa elää päivän turvassa kun ne tietää, että joku on vahtimassa niitä koko ajan. Täällä tää elämä kun on niin paljon turvattomampaa kun mitä Suomessa oon tottunut. Tälläset saa just tajuamaan sen kuinka vapaasti ja huolettomasti Suomessa voi elää verrattuna tähän maahan. Onneksi ollaan me au pairit pelastamassa vanhemmat siltä stressiltä!

2 kommenttia:

  1. Oivoi :(
    Siel ne piti mua ihan hulluna ku kerroin et Suomessa on ihan tavallista jättää esim vauva yksin ulos nukkumaan. Kuka nyt täällä toisten vauvoja haluais varastaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no joo ei täällä tulis mieleenkään!! tuntuu varmaan hassulta sitten taas suomessa kun lapsia näkee yksinään liikenteessä :D

      Poista